DruštvoAktuelno

Velike gužve na graničnim prelazima

Zbog velikog broja putnika koji se iz svojih matičnih zemalja nakon praznika vraćaju ka Zapadnoj Evropi, saobraćaj je na gotovo svim graničnim prelazima pojačanog intenziteta, što je i uobičajeno za ovo doba godine.

Prema informacijama Uprave carina, posebno teška situacija je na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom, gde se zbog zastoja u međuzoni, usled usporenog rada hrvatskih pograničnih organa, na izlaz iz naše zemlje čeka i duže od osam časova.

Nažalost, naši granični organi nemaju mogućnosti da ubrazaju protok saobraćaja, jer je stvorena gužva u međuzoni posle naših graničnih službi. Priliv putnika jeste veliki, ali ovako neočekivano dugih zadržavanja nema ni u jeku turističke sezone. Zastoji su i na našim severnim granicama, pa se na Horgošu, gde je otvoreno čak pet izlaznih traka, čeka oko šest sati. Puna međuzona pokazuje da mađarske granične službe takođe rade usporeno. Putnicima ne možemo preporučiti ni alternativne prelaze, jer su u međuvremenu i tamo stvorene velike gužve. Ono što činimo jeste da apelujemo na granične službe naših suseda da ubrzaju rad, kako bi se ova, svima podjednako neprijatna situacija razrešila u što kraćem roku, navodi se u saopštenju Uprave carina.