Velika humanitarna akcija prikupljanja školskog pribora održaće se sutra

Neformalna Fejsbuk grupa “Naše malo nekome je sve Subotica”, sutra, 20. avgusta će u centru grada organizovati veliku humanitarnu akciju u okviru koje će se prikupljati školski pribor. Akcija će se održati u periodu od 16 do 19 časova ispred Doma vojske.

“Sve je dobrodošlo, blokovi, olovke, torbe, znači sve što je potrebno za jednog đaka. Pozivamo sve školarce da dođu da učestvuju sa nama zajedno u tom sakupljanju, međusobno mogu da razmene udžbenike zato što svaka škola ima svog izdavača kojeg podržava, tako da mi ne možemo da uzmemo kod sebe pa da delimo dalje, najbolje je da oni to sami urade, ali i da se druže malo. Nakon sakupljanja mi ćemo obići naše porodice koje trenutno nisu u finansijskoj mogućnosti da opreme decu za školu i doniraćemo pakete”, istakla je Tijana Mijović, jedna od osnivača grupe “Naše malo nekome je sve Subotica”.

Spisak trenutno broji 32 porodice gde ima dvoje ili troje đaka, ali u grupi očekuju da će im se pred početak školske godine javiti roditelji koji nemaju finansijske mogućnosti da svoju decu pripreme za nove školske obaveze.