DruštvoAktuelno

Vatrogasno – spasilačka jedinica Subotica obeležila Krsnu slavu

Vatrogasno – spasilački bataljon u Subotici, obeležio je u subotu svoj Dan, u spomen na 17. septembar 2009. godine kada je i osnovan Sektor za vanredne situacije, a tog dana obeležena je i Krsna slava Neopalima kupina – Presveta Bogorodica nesagoriva.

“Svake godine u periodu do 24. septembra pripadnici ove institucije rade na bližem kontaktu sa našim sugrađanima, a posebno sa decom, u cilju promocije zaštite i spasavanja”, istakao je Zoran Bijelić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Policijskoj upravi Subotica.

“Ideja za preuzimanjem slave došla je kada su zaposleni u Vatrogasno – spasilačkim jedinicama bili aktivni na formiranju vatrogasne jedinice u manastiru Hilandar. Tokom ove nedelje, održaće se više edukativnih akcija koje su namenjene za naše najmlađe sugrađane predškolskog i školskog uzrasta, a u centru grada u sredu, 21. septembra sa početkom u 10 časova, biće upriličen tehničko – taktički zbor. Pozivamo sve mališane iz obrazovnih ustanova da nam se pridruže, da dođu da vide sa kojom tehnikom raspolažemo i da možda nešto od toga i upotrebe, ali i da nauče nešto”, rekao je Goran Ljubisavljević, komandant Vatrogasno – spasilačkog bataljona Subotica.

Sektor za vanredne situacije kroz svoj rad nastoji da izgradi, održi i unapredi sposobnost čitave nacije kako da preventivno deluje na rizike i da odgovori na izazove i ublaži posledice od različitih katastrofa koje mogu pogoditi naš region. On objedinjuje sve postojeće resurse u zaštiti, spasavanju i reagovanju u vanrednim situacijama.