Uručena priznanja “dr Ferenc Bodrogvari”

Juče su u Velikoj većnici uručena priznanja “dr Ferenc Bodrogvari”, koje Skupština grada dodeljuje svake godine istaknutim umetnicima i kulturnim radnicima, koji svojim radom doprinose razvoju kulturnog života grada. Ovogodišnjim dobitnicima, kustoskinji Tamari Kucor i novinaru i reditelju Žoltu Hercegu, nagrade je uručio predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor.

“Oni su bez obzira na svoju mladost već ostavili trag u umetnosti, odnosno nauci. Svakako je dobro za Skupštinu grada da ovim priznanjem iskazuje poštovanje prema onim mladim stvaraocima koji doprinose povećanju ugleda Subotice u zemlji i inostranstvu”, istakao je Pastor.

Tamara Kucor, kustoskinja u Savremenoj galeriji Subotica, rekla je da je ova nagrada za nju velika čast. Kao kustos je zaposlena tri godine, a pored toga bavi se istraživanjem istorije umetnosti i stvaralaštva pojedinih lokalnih umetnika i prevodilačkim radom. “Velika je čast dobiti priznanje od grada gde radim i živim i baš mi je drago što su prepoznali moj kustoski rad i istraživanje o likovnom životu Subotice i okoline. Ova nagrada me motiviše da još više radim i učim, jer radeći učimo, a učeći napredujemo.”

Žolt Herceg, zaposlen je kao urednik i reditelj na RTV Pannon. Osim što se bavi novinarstvom, do sada je režirao nekoliko dokumentarnih filmova. “Velika je čast dobiti ovo priznanje i smatram to nekom vrstom poverenja koje mi je ukazano i podstrekom za dalji rad. Veoma sam srećan što je grad u kojem živim i radim prepoznao moj angažman. Zahvalan sam na ovoj nagradi”.

Priznanje “dr Ferenc Bodrogvari” dodeljuje se istaknutim kulturnim stvaraocima ne starijim od 40 godina, u oblasti književnosti, likovne, muzičke, pozorišne i filmske umetnosti, koji su svojim delima i činjenjima doprineli razvoju kulturnog života grada ili dali doprinos na polju kulture u zemlji i inostranstvu.