DruštvoAktuelno

Upriličen tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike medija

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor, priredili su danas u gradskom Medija centru tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike subotičkih medijskih kuća.

Bakić se zahvalio medijima na objektivnom i korektnom izveštavanju i izrazio želju da se ovako dobra saradnja nastavi i u 2023. godini. Napomenuo je da je iza nas godina velikih izazova, mnogih iskušenja i teških odluka, ali i godina u kojoj je pokazana odlučnost i odgovornost u nameri da kvalitetniji život imaju sve generacija svih građana Subotice.

“Okolnosti pod kojima smo radili i postizali dobre rezultate su vam poznati, međutim zadesile su nas pandemija, ukrajinska i energetska kriza, veliki poremećaj na tržištu cena, ali bez obzira na sve lično sam prezadovoljan ostvarenim i postignutim rezultatima. Ono što je nama za ponos je finansijska stabilnost Grada Subotice već drugu godinu za redom i to takva kakvu ovaj grad i zaslužuje, jer ja uvek naglašavam da moramo u svim situacijama da istaknemo značaj Subotice, a on je veliki. Grad Subotica je geostrateški značajna za Republiku Srbiju, mi smo kapija Evrope i prag Balkana i on je lično za mene jedan od najboljih i ponosan sam na sve naše sugrađane i ovu Lokalnu samoupravu”, rekao je gradonačelnik.

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor zahvalio se u ime Skupštine grada svim medijima na praćenju rada ne samo Gradske uprave nego i lokalnog parlamenta. “Uspeli smo uprkos teškim okolnostima da realizujemo neke vrlo bitne projekte i pored toga smo počeli da se bavimo temama od kojih su svi bežali u proteklih nekoliko decenija i ja sam siguran da će sve to dovesti do rezultata. Radili smo na vraćanju stare slave Paliću, na očuvanju gradskog jezgra, na razvijanju i ostvarivanju razvojnih zamisli svih naših mesnih zajednica i mislim da je najbitnije što je stabilnost bila sve vreme prisutna i u radu Gradske uprave i u samoj Subotici, bez obzira na poteškoće”, naglasio je Pastor.