Udruženje “Za Suboticu svim srcem” podelilo novogodišnje paketiće socijalno ugroženim porodicama

Udruženje “Za Suboticu svim srcem” organizovalo je u nedelju, 18. decembra podelu božićnih i novogodišnjih paketića za članove ovog udruženja koji su slabijeg materijalnog stanja. Dodeljeno je ukupno 165 paketića koje su pripremile subotičke firme i preduzeća uplatom novčanih sredstava ili donacijom svojih proizvoda, a veliku pomoć u akciji je pružila i Banka hrane Vojvodine.

“Trudili smo se da barem po jedan paketić uđe u svaki dom, a poklone je dobilo ukupno 150 porodica. Svi su jako zadovoljni, za sve prisutne smo pripremili muzički program u kojem su učestvovali folkloraši, svojim nastupom našu akciju ulepšali su i članovi hora “Iskončići”, a imali smo Deda Mraza koji ih je jako razveselio. Mislim da smo uspeli da mališanima izmamimo osmeh i mislim da od toga nema ništa lepše”, rekao je Branko Prćić, predsednik udruženja “Za Suboticu svim srcem”.

Nakon praznika, udruženje nastavlja rad podelom garderobe u svojim prostorijama koje se nalaze na Autobuskoj stanici, a u planu je da se krajem februara i početkom marta ponovo organizuju “Medine kreativne radionice”. U saradnji sa kompanijama iz Privredne zone “Mali Bajmok”, na Paliću biće organizovana velika sportska manifestacija u odbojci, košarci i fudbalu, a sva sredstva koja se prikupe biće usmerena na rad udruženja i organizovanje aktivnosti u 2023. godini.