DruštvoAktuelno

U petak počinje kupališna sezona na bazenu u Dudovoj šumi

Na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi u petak, 17. juna, počinje još jedna kupališna sezona, a u JKP “Stadion” kažu da spremno dočekuju posetioce, koji će spas od letnjih vrućina narednih meseci potražiti upravo na ovom gradskom kupalištu.

Otvoreni bazen je, kako ističe Čila Goli, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti i razvoj jako važan objekat za grad Suboticu, ne samo zbog sportista, nego i građana. “Ovo je odličan spas od letnjih vrućina i to u kontrolisanim uslovima, s obzirom da postoji organizovana spasilačka služba, a voda se konstantno analizira kako bi se obezbedio adekvatan kvalitet. Ovogodišnji budžet preduzeća iznosi 166 miliona dinara, od čega je 131,5 miliona obezbeđuje lokalna samouprava kao tekuće subvencije, a 3,6 miliona dinara su sredstva predviđena kao kapitalna ulaganja u ovaj objekat, u cilju postavljanja sistema za kontrolisani pristup i reflektora koji će biti postavljeni ove godine. Bazen koriste brojni sportski kolektivi i klubovi koji su do sada postigli zapažene rezultate, a mi verujemo da u tome udela ima i JKP “Stadion” koje brine o ovom objektu”, dodala je Goli.

Prema rečima direktorice JKP “Stadion” Tamare Dimitrioski, u toku su završne pripreme pred otvaranje još jedne kupališne sezone na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi. “Urađeno je sve kako bi kompletan prostor bio uređen za posetioce. Osim olimpijskog, građani mogu koristiti i tri manja bazena, od kojih je jedan sa termalnom vodom, dok jedan bazen ima spiralni tobogan. Nedavno smo izgradili dečije igralište, imamo otvorenu teretanu, veliki plato za sunčanje, prošle godine smo kupili stolove, drvene klupe, ljuljaške i paviljon koje ćemo i ove godine dopuniti novim sadržajima. Uredili smo zelene površine i zahvaljujući JP “Vojvodina šume” dobili smo donaciju sadnica vrbe. Ove godine smo ugradili nove barijere, odnosno sistem kontrole pristupa, to znači da ćemo imati posebne ulaze za trudnice i osobe sa invaliditetom, a cilj sistema je da se ne dozvoli stvaranje gužvi tokom otvaranja”, istakla je Dimitrioski.

Radno vreme bazena biće ponedeljkom od 12 do 18 časova, od utorka do petka radiće od 06 do 07:30 i od 11 do 18 časova, dok će subotom i nedeljom za posetioce biti otvoren od 06 do 07:30 i od 11 do 19 časova. Cena ulaznice ostala je nepromenjena u odnosu na prošlu godinu i iznosi 200 dinara za odrasle, dečija karta košta 100 dinara, dok je za penzionere ulaz 50 dinara. Iznajmljivanje ležaljki je 50 dinara, dok je cena jednodnevne karte za tobogan 150 dinara.

Kako bi letnji raspust bio što zanimljiviji našim sugrađanima, na bazenu će biti organizovana sportska manifestacija “Super leto”, u okviru koje će učesnici moći odmeriti snage u tri discipline. “U prve dve discipline će doći do izražaja sportske veštine, a treća disciplina je uvek najzanimljivija, a to je takmičenje u brzom jedenju palačinki, što je vrlo interesantno posetiocima. Tokom manifestacije DJ-evi će puštati muziku, a svi učesnici dobiće vredne nagrade”, dodala je direktorica JKP “Stadion”.

Posetioci ne treba da brinu o kvalitetu vode, jer se kontrole vrše nedeljno od strane Zavoda za javno zdravlje, a one pokazuju da je voda bakteriološki ispravna i bezbedna.