RIK proglasio listu koalicije Moramo

Republička izborna komisija je pod rednim brojem 9 proglasila listu koalicije Moramo. Ovu koaliciju čine OGP Akcija!, Ekološki ustanak i Pokret Ne davimo Beograd. Kao pridruženi član Akcije i Mađarski pokret će imati svoje kandidate na ovoj listi na prevremenim izborima za
republičku skupštinu 3. aprila.

Mađarski pokret koji se od osnivanja zalaže za izgradnju građanske države, za ravnopravnost svih zajednica i za široku autonomiju Vojvodine na ovoj listi će imati 10 kandidata. Arpad Černik je na 22. mestu ove liste a pored njega na listi su: Gizela Berze, Ildiko Menđan Pletikosić, Jožef Šandor, Ria Tonkovič Beni, Ileš Bečei, Đerđ Hernjak, Peter Červenak i Geza Kučera. Radi se o stručnim, poznatim i priznatim poštenim ljudima koji će funkcionisati kao jedan ekspertski tim jer cilj Mađarskog pokreta nije nagomilavanje pozicija već borba za građane, za interese svih zapostavljenih slojeva i za autonomiju naše pokrajine i naravno za očuvanje životne sredine i sprečavanje ulaganja svih onih investitora koji koriste prljave tehnologije.

Članovi Mađarskog pokreta, kako navode u saopštenju, u narednim danima posetiće veliki broj sela i gradova, kada će za razliku od stranaka na vlasti, umesto praznih obećanja razgovarati sa građanima o njihovim stvarnim problemima.