Društvo

Promocija rada policije u lokalnoj zajednici

Policijska uprava Subotica nastavila je rad u lokalnoj zajednici postavljanjem kombija u centru grada, gde su građani imali priliku da se bliže upoznaju sa radom policije, ali i da probaju nošenje pijanih naočara koje simuliraju stanja od lake do teške alkoholisanosti i dejstvo opojnih droga, a imali su mogućnost da saznaju više o mobilnom komunikacionom centru koji je bio namenjen za građane iz udaljenih gradskih naselja.

U Policijskoj upravi ističu da su zadovoljni interesovanjem građana. Osnovni cilj je prevencija, međusobna bolja komunikacija sa našim sugrađanima, kao i zajedničko otklanjanje svih asocijalnih ponašanja u našem društvu, uz učešće ostalih nadležnih institucija. Želeli smo da se građani, ali pre svega adolescenti upoznaju sa lakom, teškom ili potpunom alkoholisanošću, kao i konzumacijom opojnih droga, kanabisa, kokaina i da uvide koliko to utiče na njihove kognitivne i psihofizičke sposobnosti, ali i da ih upoznamo sa posledicama konzumacije istih pri upravljanju motornim vozilom u takvom stanju”, objašnjava Saša Blagojević, oficir policije u Policijskoj upravi Subotica.

Građane koji žive u udaljenim mestima i nisu u mogućnosti da podnesu zahteve za lična dokumenta, posetiće mobilni komunikacioni kombi, a o eventualnim datumima javnost će biti blagovremeno obaveštena.