Pripreme za 8. mart – prodavci zadovoljni prodajom cveća

Sutra se obeležava međunarodni Dan žena, a vredni prodavci cveća su već u subotu zauzeli  pozicije na nafrekventnijim lokacijama u gradu, kako bi svoju raznovrsnu ponudu predstavili Subotičanima. Najveća ponuda cveća i cvetnih aranžmana svakako se može pronaći u cvećarama i na pijacama, ali ništa manje lepša nije ni ona kod uličnih prodavaca kojih, kao i svake godine ima gotovo na svakom ćošku.

Jedan od njih je i naš sugrađanin Gabor Muharem, koji je danas u centru grada počeo da prodaje ciklame, orhideje, ruže i saksijsko cveće. “Najviše se prodaju ruže, ali sve zavisi od cene. Ono što je najpristupačnije najviše se i kupuje. Primećujem da muški deo naših sugrađana poštuju ovaj praznik i nose cveće da obraduju svoje supruge, majke, ćerke”, kaže Gabor Muharem.

Osim u centru grada, naša ekipa zatekla je prodavce cveća i poklona ispred Mlečne pijace, na početku Radijalca, kao i na semaforu kod Trga žrtava fašizma. Osim standardnih cvetnih aranžmana, u ponudi su i ukrasne šolje, veštačko cveće od papira, elegantno upakovane orhideje, saksijsko cveće, kao i cveće od mirišljavog sapuna. A cene su različite, ciklame i orhideje koštaju oko 500 dinara, ruže se mogu kupiti  po ceni od 150 do 300 dinara, karanfil od 100 do 150 dinara, primula od 150 do 200 dinara, a saksijsko cveće može se naći od 150 do 300 dinara.