Počeo Meat & Eat gastrofestival

Meet&Eat gasrofestival, koji već tradicionalno organizuju Udruženja Ravnica I Nojček otvoren je u centru grada, kod somenika Svetog Trojstva u četvrtak, 19. oktobra uz nastup Nevene Jovanović iz Muzičke škole sa odseka za tradicionalno pevanje.

Bogatstvo ove manifestacije čine njeni učesnici i izlagači koji su došli iz raznih krajeva Srbije I koji će zajedno sa proizvođačima iz naših krajeva predstaviti posetiocima svoje domaće proizvode I gastro specijalitete, rekla je Milanka Kostić, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja i kulture prilikom otvaranja festivala koji će trajati do 24. oktobra.

Gastronomija Vojvodine se formira kao odraz složenih uslova života, geografskih karakteristika , prirodih uslova i društvenih dešavanja na ovom prostoru. Karakteristika ovog područja sa aspekta gastronomije je miks kuhinja različitih naroda koji vekovima žive na ovom prostoru. U hedonističkom smislu gastronomski utisak Vojvodine pripada rajskom uživanju. Tradicija , lepota ukusa, mirisa i bogatih dekoracija stvoreni su nezaboravne ukuse i gastronomske simbole kojim brojni turisti ne mogu da odole. Reč je jednostavnim ali delikatesnim suhomesnatim proizvodima koji stvaraju sliku dobrog jela i nude uživanje svim čulima. Oni su vojvođanski   biseri i medaljoni poput hleba namazanog mašću posutog paprikom a tu su kompoti, pekmezi i testa koji takođe pripadaju simbolima ovdašnje hrane, kažu organizatori i ističu da je gastronomija Vojvodine nepresušna tema i jedan od motiva za organizaciju ovog festivala koji će ove godine biti usmeren na brendiranje gastronomske pnude Vojvodine.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *