Održan Humanitarni bazar za Leonu Kovač

U organizaciji FB grupe “Naše malo nekome je sve”, u sali Tehničke škole “Ivan Sarić” juče je održan Humanitarni bazar, tokom kojeg je za lečenje naše dvogodišnje sugrađanke Leone Kovač prikupljeno oko 55 hiljada dinara. Učestvovalo je oko dvadeset donatora, preduzeća, kompanija, institucija, udruženja kao i pojedinaca.

“Odzivom smo jako zadovoljni. Imali smo pijačni deo prodaje, to su bili slatkiši i slaniši koje su sugrađani pripremali kod kuće, imali smo prodaju igračaka i polovne garderobe, a za decu smo pripremili animacije. Maloj Leoni nedostaje još 38 odsto sredstava za lečenje, a s obzirom da je ona svega tri meseca u fondaciji “Budi human”, mi smo zaista zadovoljni prikupljenim sredstvima”, istakla je Tijana Mijović, jedna od organizatora.

Jedna od učesnica koja je dala svoj doprinos Humanitarnom bazaru je i naša sugrađanka Nera Pletikosić, inače akademski umetnik koja se, kada ne predaje likovno u OŠ “Ivan Milutinović” u slobodno vreme bavi slikarstvom. Ovo je drugi put da učestvuje u jednoj ovakvoj humanitarnoj manifestaciji.

Na poziv organizatora sam prihvatila učešće. Na prošlom bazaru sam donela uramljene printove i original akvarel slike, to je dobro prošlo i prikupili smo dosta novca. To sam donela i ovaj put, s tim što sam proteklih dana radila na seriji slika i crteža sa cvećem povodom predstojećeg 8. marta, a pošto je to za koji dan, svako je mogao svojim mamama ili bakama da kupi poklon. Uvek rado učestvujem u humanitarnim akcijama kojih smatram da ima dovoljno, ali bi trebalo da ih bude još više, sa ciljem da prikupimo što više sredstava za obolelu decu”, istakla je Nera Pletikosić.