Nevreme u Subotici čupalo stabla i lomilo grane, najviše pogođen Radijalac

Jučerašnje nevreme koje je zahvatilo Suboticu, osim što je donelo osveženje i pad temperature za sobom je ostavilo popriličnu štetu. Usled olujnog vetra koji je sinoć duvao, na pojedinim lokacijama u gradu počupana su stabla, polomljene su grane, a na nekim objektima i vozilima pričinjena je manja materijalna šteta. Kako saznajemo u JKP “Čistoća i zelenilo”, najviše je bio pogođen Radijalac, gde je sa jedne od okolnih zgrada sleteo limeni deo krova i drvena greda, koji su oštetili jedan od parkiranih automobila.

Juče u toku noći i danas pre podne imali smo ukupno 14 intervencija. Najviše je bilo odlomljenih grana i izvaljenih stabala. Najviše smo intervenisali na Aleji maršala Tita i šetalištu na Radijalcu, u Grabovačkoj ulici gde je grana pretila da padne na put poprečno, na Mlečnoj pijaci gde se izvalilo stablo celtisa i palo svojom dužinom preko krova pijace, a grane i stabla su zakrčile put, pa je bio onemogućen saobraćaj. Grane su pale na dva automobila, pričinjena je manja materijalna šteta, a jedna odlomljena grana pala je na jednu od garaža. Radile su dizalice, motorne testere, angažovano je bilo dvadesetak zaposlenih na odvozu sa terena kao i pomoćni radnici, rekao je Borislav Jakemiv, šef RJ “Zelenilo” u ovom preduzeću.

Olujni vetar je u pojedinim delovima grada naneo štetu elektrodistributivnom sistemu, pa pojedine ulice još uvek nemaju električnu energiju.