DruštvoAktuelno

Kako da se pripremimo za najluđu noć ukoliko ostajemo kod kuće?

Za doček Nove godine, većina ljudi se priprema ranije. Dok neki istu planiraju proslaviti u toplini svog doma, drugi odlaze na putovanje ili na trgove i koncerte na otvorenom, a pojedinci posećuju klubove, kafiće i idu na zabave. Mi Vam u nastavku donosimo nekoliko predloga, kako da organizujete doček Nove godine.

Ukoliko ste odlučili da 31. decembar provedete na nekoj od planina ili na otvorenom, kada je reč o putovanjima i organizovanim proslavama, trebalo bi da već imate neki plan, mada ni sada nije kasno, s obzirom na veliki broj last minute ponuda u turističkim agencijama, a za dobru žurku ne bi trebalo da se preterano pripremate, ukoliko je društvo odabrano. Kod dočeka na otvorenom, važno je da pre polaska pripazite na odevnu kombinaciju, jer niko ne bi želeo da Novu godinu dočeka promrznut, zar ne? Za takvu priliku, potrebno je unapred isplanirati i prevoz. Osim mogućih gužvi i nemogućnosti pronalaska parking mesta, valjalo bi misliti i o sigurnosti, znajući da je novogodišnja noć često obeležena preteranim konzumiranjem alkohola.

Doček kod kuće svakako predstavlja najudobniju opciju, ali kako bi ta noć bila drugačija od drugih, donosimo nekoliko ideja kako da istu učinite posebnom:

FILMSKI MARATON

Jedna je od najjednostavnijih opcija u kojoj možete uživati, bilo da ste sami ili sa društvom. Unapred odaberite filmove koje odavno želite pogledati, pa to učinite odjednom.

DRUŠTVENE IGRE

Iste svakako predstavljaju jednu od opcija, ukoliko Novu godinu dočekujete sa prijateljima. Osim klasičnih igara poput “Čoveče, ne ljuti se” ili Monopola, postoje različite novije igre crtanja, pogađanja, a za podizanje atmosfere svakako možete organizovati i karaoke ili igru pantomime.

JELOVNIK

Kako bi novogodišnja noć bila drugačija od ostalih, možete samo izmeniti uobičajeni jelovnik. Ne ustručavajte se da isprobate neko novo jelo, pripremite svečanu večeru sa više vrsta hrane i uživajte u društvu najbližih u specijalitetima koje ste sami pripremili. Ako se odlučite za neki egzotični kulinarski poduhvat, neka hranu prate i odgovarajuća pića, muzika i odevne kombinacije koje odgovaraju toj kulturi.

MUZIKA

To što ste odlučili da Novu godinu provedete kod kuće, ne znači da se ne možete rasplesati i tako zabaviti. Tokom novogodišnje noći budite sami svoj DJ i Vašem društvu puštajte muziku prema vašem ukusu. Ne treba da brinete da će glasna muzika zasmetati vašim komšijama – i oni slave sigurno.

Ako su Vam planovi za doček propali u zadnji čas i boravak kod kuće je poslednje što ste želeli, a čini Vam se da ste jedini na svetu u takvoj situaciji, raspitajte se među svojim prijateljima ili komšijama, sigurno postoji neko u vašoj blizini ko takođe nema planove i rado će sa Vama provesti novogodišnju noć, bez puno planiranja i organizacije, jer spontano druženje često ispadne bolje od očekivanja. Kako god odlučili, ne dopustite da preterana organizacija upropasti veče, ali ni da ta jedna noć pokvari narednih 364 dana Nove godine.