Javni poziv za predlaganje dobitnika priznanja “Počasni građanin” i “Pro urbe”

Javni poziv za predlaganje dobitnika priznanja „Počasni građanin“ i „Pro urbe“

Komisija za dodelu zvanja i priznanja Grada Subotice uputila je Javni poziv za učešće u predlaganju građana i organizacija na teritoriji Grada Subotice, za dodelu zvanja “Počasni građanin” i priznanja “Pro urbe”.

Zvanje “Počasni građanin” dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti, obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva i to fizičkim licima koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugledu grada u zemlji i inostranstvu. Priznanje “Pro urbe” dodeljuje se licima za istaknuta dela, koja značajno doprinose ugledu grada podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrednosti i pravnim i fizičkim licima, kao i drugim organizacijama i to za istaknute naučne, kulturne i umetničke aktivnosti, odnosno za značajnu delatnost u obrazovanju, komunalnoj, socijalnoj, zdravstvenoj, privrednoj oblasti, kao i onima koji su svojim radom doprineli većem stepenu razvoja javnog reda i mira i licima koja su svojim sportskim i drugim rezultatima pronela slavu svog grada.

Pismeni predlozi sa obrazloženjem i biografijom kandidata podnose se u štampanom obliku, predajom u Gradski uslužni centar Grada Subotice, Trg slobode 1 ili poštom Skupštini grada Subotice, sa naznakom za Komisiju za dodelu zvanja i priznanja, a obavezno i u elektronskom obliku na e-mail adresu: gudrustdel@subotica.rs. Rok za podnošenje predloga je 09. maj.