DruštvoAktuelno

Izradom narukvica od silikona naša sugrađanka skuplja novac za ekskurziju

Bavljenje određenim hobijem osim ličnog, nekome može da donese i materijalno zadovoljstvo, a za našu sugrađanku, kojoj iz razloga poznatih redakciji nećemo navoditi ime i prezime, on će omogućiti odlazak na toliko željenu matursku ekskurziju.

Kako bi sakupila novac, došla je na ideju da počne sa pravljenjem narukvica od silikonskih gumica u raznim bojama. “Ideja da se bavim pravljenjem narukvica potekla je od jednog rođendanskog poklona moje sestre od tetke. Ona je dobila set za pravljenje narukvica i kada je otišla u školu i njene drugarice su poželele da imaju iste takve, pa su joj tražile da im ona napravi. Tetka je došla na ideju da možemo da ih pravimo i prodajemo, a ja sam tada odlučila da ću deo zarade da ostavim za matursku ekskurziju i džeparac. U početku sam sumnjala da će neko uopšte hteti da ih kupi, međutim iznenadila sam. Nakon što sam svoje prve radove okačila na društvenu mrežu, veliki broj naših sugrađana se javio sa željom da ih naruči”, počinje priču naša mlada sugrađanka.

Kako objašnjava, najpopularnije su narukvice koje su roze boje, zatim one u kombinaciji roze i ljubičaste sa elementima žute, dok dečake najviše privlače plavo-zelene ili zeleno-žute kombinacije. Ipak, dodaje da narukvice devojčice više naručuju od dečaka. “Narukvice su od silikonskih gumica i postoje u raznim bojama. Da bih napravila jednu narukvicu potrebno mi je oko 20 minuta, a na primer za cvetić ili neki drugi oblik oko sat vremena. Zapravo nije ništa komplikovano, ali oduzima vreme kao i bilo šta drugo”.

Za potrebe prodaje napravila je poseban profil na Fesjbuku pod nazivom “Dinine čarolije”, a iako u početku nije htela da saznaju njeni roditelji, desila se situacija kada je mama videla objavu na društvenoj mreži. “Primetila je da kod kuće sve više pravim narukvice i za dva dana je “provalila” da je u pitanju moj profil. Bila je malo ljuta na mene, ali mislim da je sada jako ponosna što se bavim ovim hobijem”, priča nam ona.

Kod narukvica ju je privuklo to što su simpatične i šarene, a i sam način na koji se prave kaže da nije komplikovan. “Polako shvatam da za sve što radiš i svemu što se posvetiš moraš da izdvojiš vreme i da nije ništa jednostavno kao što se čini. Mama mi je rekla da ću više ceniti novac koji budem sama zaradila i bila je u pravu, to je zaista tako i sada shvatam koliko to znači i koliko moraš da se potrudiš da bi taj novac zaradio”.

Naša sugrađanka kaže da joj džeparac mnogo znači, jer želi da ide na ekskurziju. “Nisam u mogućnosti pošto nas je tri, mama ne želi da pravi razliku da jedna može da ide na ekskurziju, a druga ne, da jedna ima nešto, a druga ne i nažalost ni jedna od nas nije išla na ekskurzije, jer ne može finansijski da nam to priušti. Ja sam nekako i navikla na to da ne idem, ali mi jako teško pada kada se moje drugarice vrate sa milion događaja i doživljaja kojima nisam prisustvovala”.

Naša sagovornica kaže da iako se mnogima ne dopada ekskurzija na koju treba da ide, ali dodaje da gde god da se ide njoj će to biti doživljaj, jer će to biti prvi put da ide na putovanje sa drugarima iz razreda i putuje bez roditelja. “Interesuju me ti doživljaji koje su mi drugarice do sada prepričavale. Jako sam ponosna na sebe što ću sama da zaradim novac za ekskurziju i što mi je neće neko platiti i jedva čekam da idem”.

Ukoliko želite da pomognete našoj sugrađanki da sakupi novac i sa svojim društvom provede uzbudljive trenutke koje sa sobom nosi svako zajediničko putovanje, posetite njen Fejsbuk profil “Dinine čarolije” i kupovinom narukvice omogućite joj ono na šta bi svako dete u njenim godinama trebalo da ima pravo.