Danas se u saobraćaj pušta novoizgrađeni put koji povezuje Lošinjsku ulicu i Senćanski put

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, saopštilo je da će danas tokom popodneva biti pušten u saobraćaj novoizgrađeni put koji povezuje Lošinjsku ulicu i Senćanski put. U okviru ovog putnog pravca, dužine nešto malo više od jednog kilometra i širine 6,5 metara, izgrađen je kružni tok, koji će povezati budući podvožnjak u produžetku Bajnatske ulice.

Kako se ističe u saopštenju, izgradnja ovog putnog pravca značajno će olakšati saobraćaj između istočnog i zapadnog dela grada Subotice tokom izgradnje podvožnjaka u ulici Maksima Gorkog, a ovaj putni pravac će takođe omogućiti i da se u potpunosti eliminiše saobraćaj teških teretnih vozila iz centra grada.

Ova deonica izgrađena je u izuzetno kratkom roku, za nepunih dva meseca, a pre puštanja u saobraćaj, novoizgrađeni put su obišli vršilac dužnosti pomoćnika ministra za železnice i intermodalni transport Anita Dimoski i predstavnici Grada Subotice. Izvođač radova na podvožnjaku u produžetku Bajnatske ulice čini veliki napor da u što kraćem roku završi preostale radove na ovom objektu i da u što kraćem roku isti bude pušten u saobraćaj.