DruštvoAktuelno

Bajkeri mekog srca obradovali mališane u „Kolevci“

Nekoliko moto klubova, iz Subotice i okolnih mesta, šestu godinu zaredom okupili su se kako bi zajedničkim snagama pripremili novogodišnje paketiće za mališane iz Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, koje su im tradicionalnim defileom, dopremili upravo Deda Mrazovi na dva točka.

Ispod krute kožne jakne, bajkerima bije meko srce. Ono dobuje u ritmu plemenitosti. Svojim gestom, koji su pripremali prethodnih nekoliko meseci, poručili su preko dve stotine mališana smeštenim u jaslama državne „kolevke“, da nisu zaboravljeni, te da je njihovo pravo na prazničnu radost podjednako važno. „Povod ove naše akcije su uvek deca, i to deca iz cele Srbije koja su smeštena u „Kolevci“. Svake godine se okupimo pred praznike, obradujemo ih poklonima koje uspemo da sakupimo, a posle i provozamo decu koja vole motore. Sve to radimo zbog njihovog osmeha, jer nam je želja da uvek budu nasmejani“, kazala je Snežana Racić, iz Moto ekipe „Mrak“.

Dok se kolona bogata darovima među kojima su bile osnovne potrepštine, sredstva za ličnu higijenu, igračke i poslastice, užurbano kretala, ispred stacionara za decu ometenu u razvoju, s jedne strane kao pozdrav, odjekivao je zvuk turiranja dvotočkaša, a na drugoj dečji osmesi, cika i poneka suza radosnica. „Osećaj darivanja je neopisiv. Ne samo to, nego kada vidimo izraze sreće na licima dece kojima smo ulepšali praznike, to je zaista nezamenljivo. Zbog toga se vraćamo svake godine, kako bismo ih uveselili”, dodao je Gabor Fenjveši, motorista, koji bezmalo likom podseća na Deda Mraza kakvog znamo iz bajki i dečjih priča.

Deda Mrazovi na dva točka, na veliko oduševljenje građana prodefilovali su na svojim motorima i kroz Prozivku i Radijalac, a potom pobrojali još desetine osmeha slučajnih prolaznika u centru grada, kojima su uručili slatkiše. “Ovo je super. Mnogo simpatična ideja i verujem da su se mališani najviše obradovali ovim slatkim poklončićima, ali i mi oodrasli smo se iznenadili. Poželela bih svima srećne praznike i sve najlepše u novoj godini”, poručila je turistkinja iz Sarajeva.

„Zaista je simpatičan gest. Naročito mi je interesantna reakcija mog starijeg sina, koji je u prvom momentu kada su mu udelili slatkiše odreagovao sumnjičavo i zapitao se da li je moguće da neko nešto deli besplatno. To je dokaz koliko smo se svi otuđili. Drago mi je što postoje ovakvi ljudi, koji nam vraćaju veru u one prave vrednosti i radosti. Srećni praznici svima“, oduševljeno je izjavila jedna sugrađanka, majka dece koju su bajkeri obradovali slatkišima.

U prazničnoj atmosferi, punoj radosti i sjaja u očima, motociklisti sa severa Bačke, još jednom su pokazali da daju gas „do daske“ kada oslušnu one čije skomne želje ne smemo zanemariti. A, kako bajkeri redovno daju svoju podršku i učestvuju u brojnim humanitarnim akcijama, ovakav potez nije slučaj samo u Subotici, nego i u drugim gradovima po Srbiji.