U četvrtak, 15. februara obeležen je Svetski dan dece obolele od raka

Puštanjem zelenih balona u četvrtak, 15. februara obeležen je Svetski dan dece obolele od raka kao podrška deci koja se leče od njihovih drugara koji su bolest pobedili.

Bitka je teška i za mališane i za roditelje a Aniko Hegediš, majka jednog deteta borbu opisuje kao tešku i na psihičkom i na fizičkom nivou, pogotovo za decu.

Čekamo da prođe sat vrmena, dan a vreme prolazi sporo.  Ujutru se molimo da dete dočeka veče a onda kada dođe veče molimo se da dočeka  jutro i tako dok ne dođe dan da odemo kuči gde terapija traje još godinu dana ali je mnogo lakše, priča Aniko i dodaje da je podrška Nurdor-a roditeljima i deci jako važna i korisna.

Ono što je svakako poražavajuće jeste statistika. Naime, jedno dete dnevno oboli o karcinoma a najčešće je to leukemija dok se broj iz dana u dan povećava.

Nurdor je tu da roditeljima pruži podršku, sigurnost, utehu, obezbedi smeštaj a u svojoj organizaciji imaju volontere, lekare , psihološku podršku, rekla je Milica Pavić, volonterka Nurdora dodajući da im je najlepša vest kada čuju da je došlo do izlečenja.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *