Tokom vikenda zaplene vredne preko 100.000 evra

Sa početkom letnje sezone i pojačanim prometom putnika, na graničnim prelazima, ali i u dubinskim kontrolama, zabeležen je porast carinskih prekršaja u kojima je zaplenjena neprijavljena roba i gotovina vredna više od 100.000 evra.

Na ulazu graničnog prelaza Horgoš, u prtljažniku jednog kombija je među ličnim prtljagom otkriven tovar od čak 16 kompleta alata marke  „Panasonic“, jedan aparat za kalibraciju i 1 aparat za testiranje termalnih sistema ukupne vrednosti od 23.450 evra koje putnik nije prijavio.

Nešto ranije tog dana, na istom mestu, otkriven je i pokušaj krijumčarenja 87 sprava za vežbanje čija je vrednost procenjena na 34.550 evra. U tovarnom delu kombija carinici su pronašli 44 gumene daske za surfovanje, 15 traka za trčanje, 14 vaga za merenje, sedam sobnih trenažera, tri tramboline i četiri sprave za suvo veslanje.

Istog dana otkriven је i neobičan pokušaj krijumčarenja robe teške preko 167 kilograma za koju je putnik rekao da je reč o metalnim odstojnicima za matične ploče računara koje je kao otpad kupio u Nemačkoj. Metalne iglice raznih dužina i debljina ispunile su četiri velike kartonske kutije koje su putnici kamuflirali ličnim prtljagom.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *