Pobednik ovogodišnjih “Palićkih notica” – Dom za decu ometenu u razvoju Kolevka iz Subotice

4. Dečji festival muzike i pokreta „Palićke notice“, na kojem je učešće ove godine uzelo 170 mališana iz specijalnih i masovnih škola iz naše zemlje i regiona, održan je u petak na Letnjoj pozornici na Paliću.

„Ova manifestacija razvija empatiju, toleranciju i prihvatanje različitosti u najranijem dobu. Zato smo veoma ponosni na ovaj festival, na vrednosti koje neguje i promoviše i činjenicu da se kroz muziku, ples i kreativan rad deca lepo druže, raduju i vesele“, rekao je Srđan Samardžić, član GV koji je otvorio festival i poželeo učesnicima uspešan nastup.

U takmičarskom delu programa nastupilo je osam ekipa, koje su za temu nastupa imale Evrovizijske pesme dok su u revijalnom delu nastupile četiri ekipe.

Prema odluci stručnog žirija ovogodišnji pobednik Festivala  je Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ iz Subotice. Najbolji muzički nastup imalo je Udruženje za afirmaciju dečijeg stvaralaštva „Svitac“, iz Beograda, dok su najbolji scenski nastup imali Škola za osnovno i srednje obrazovanje „1. novembar“ i Osnovna škola „Filip Filipović“, iz Čačka. Specijalna nagrada za autentičan nastup i opšti dojam pripala je Školskom centru sa domom učenika „Dositej Obradović“ i OŠ „Sonja Marinković“, iz Subotice.

Program je otvorila ekipa JU Centar Centar „Zaštiti me“ i OŠ „Đura Jakšić“, iz Banja Luke, izvođenjem numere sa kojom je pobedila na prošlogodišnjem festivalu, a uoči početka „Palićkih notica“ svi učesnici Festivala prodefilovali su obalom Palićkog jezera.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *