Po 4. put u petak, 14. juna održaće se Dečji festival muzike i pokreta Palićke notice

Po četvrti put, na Letnjoj pozornici, u petak, 14. juna održaće se Dečji festival muzike i pokreta Palićke notice. Na festivalu će učešće uzeti preko 170 učesnika iz cele Srbije i regiona.  Deca iz masovnih  i specijalnih škola zajedno će se predstaviti na muzičko scenskim tačkama dok je ove godine tema festivala  “Pesme Evrovizije”, rekla je Vesna Rašeta, organizatorka Festivala dodajući da će u takmičarskom delu Festivala nastupiti osam ekipa ali da je organizovan i onaj revijalni deo, u tri dela.

Cilj Festivala je da se prevazilaze razlike među decom i brišu predrasude i verujem da smo na dobrom putu da u tome uspemo, kaže Rašeta.

Drago nam je što je Grad prepoznao poruku Festivala koji nosi poruku inkluzivnosti koju šaljemo sa Letnje pozornice kao i poruku da sve možemo zajedn, dodala je Dragana Vučković, takođe jedna od organizatorki Festivala i kao počasnog člana žirija za takmičarski deo programa najavila dolazak Joce Adamova. On će svojim veštim okom i sluhom koja je to pesma izvedena na najbolji način odnosno koja će sledeće godine otvoriti Festival dok će ove godine Festival otvoriti deca iz Banja Luke koji će izvesti prošlogodišnju pobednički pesmu “Iznad duge” iz filma “Čarobnjak iz Oza”.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *