Otvorena izložba radova korisnika Dnevnog boravka za odrasla lica

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u galeriji Otvorenog univerziteta otvorena je izložba radova korisnika Dnevnog boravka za odrasla lica.

Izložbu organizujemo po 16. put i pozvali smo sugrađane da dođu  uveličaju događaj kao i da podelimo radost koju nosimo u sebi, rekla je Livia Jenei, koordinatorka Dnevnog boravka dodajući da je moto ovogodišnje izložbe „Umetnost spaja ljude“.

Boris Hrnjak, Peter Feher, Nenad Janić danas su izložili svoje slike dok je Gordana Lukač donela svoje slike od puzli. Takođe, svi korisnici Dnevnog boravka danas su doneli svoje najdraže radove koje su naslikali na nekoj od kreativnih radionica pa smo uspeli a rezultat je i ovaj put bogata, jedinstvena i svečana izložba.

Zadovoljna je i majka Borisa Hrnjaka koja iz godine u godinu jeste podrška Borisu da izrazi svoj talenat kroz slikanje. Zadovoljna sam, ponosna i srećna što je Boris baš ovakav kakav jeste, rekla je mama Ruža dodajući da on najčešće inspiraciju za slikanje pronalazi na internetu jer koristi računar ali često uhvati momenat pogledom kroz prozor.

Danijela Vojnić Zelić, slikarka već godinama pomaže mladim umetnicima da se izraze kroz svoja delo a ove godine je, naglašava, oduševljena.

Prijatno su me iznenadili jer je svako od njih kroz slike izrazio ono najlepše u sebi.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *