Nastavlja se akcija preventivnih pregleda  u OB Subotica

Usled velikog interesovanja građana, Ministarstvo zdravlja u nedelju, 16.juna, nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.

U periodu od 8 do 17 časova,  OB Subotica na internističkom delu polikliničke službe, organizovaće pregled svih građana, i onih bez zdravstvenog osiguranja. Tom prilikom će biti u prilici da besplatno obave dermatološki pregled mladeža, i urade tumor markere CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein).

Pored toga, zbog velikog interesovanja, građani će i ovoga puta moći da bez zakazivanja izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

I ovoga puta akcenat je dat deci, za koju će biti organizovani preventivni sistematski pregledi i pregledi fizijatra ukoliko pedijatar otkrije deformitete lokomotornog sistema, kao i eventualno određivanje šećera u krvi. U slučaju da pedijatar ustanovi potrebu deca će biti upućena lekarima drugih specijalnosti (oftalmologu, ORL, dermatologu…). Roditelji sa decom treba da se jave u ambulantu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u gore naznačenom periodu

Svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. Posebno pozivamo roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta, da iskoriste priliku i na brz i efikasan način provere zdravlje svoje dece.

 

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *