Horgoš: Jutros za izlazak iz zemlje oko pola sata, a za ulazak i do šest sati

Poslednji vikend u julu udarni je letnji turistički vikend,kada veliki broj putnika odlazi i vraća se sa godišnjeg odmora, stoga se beleže velike gužve na putevima i graničnim prelazima.

Na graničnom prelazu Horgoš, rano jutros je na izlazu iz Srbije bila primetna kolona putničkih vozila, gde je putnicima bilo potrebno oko pola sata da bi se stigli do srpskih kontrolnih terminala. Vremenu čekanja uvek treba dodati i ono za ulazak u Mađarsku, za koje se ne znaju precizni podaci, ali praksa pokazuje da recimo ukoliko na našoj strani čekate sat vremena trebaće vam još najmanje toliko, ili duplo više, da biste ušli na mađarsko tlo.

Kada su u pitanju putnici koji su se nalazili na ulaznim terminalima, tu je zadržavanje u proseku bilo oko pet sati. Pomenuto vreme odnosi se na ukupno vreme čekanja, odnosno na izlazak iz Madjarske i na ulazak u Srbiju.

“Čekali smo pet sati na granici. Iz Holadndije putujemo na godišnji odmor.” – kazao je jedan od putnika.

Putnica iz Nemačke priča da im je trebalo malo više sati kako bi ušli u Srbiju, kroz koju samo tranzitiraju.

“Tri sata smo čekali, a sad nastavljamo dalje na destinaciju gde ćemo biti tokom tronedeljnog odmora.” – reče ona.

Dok jedan naš sunarodnik koji stanuje u Nemačkoj, a takođe se uputio na letovanje kaže da je bilo mučno čekati tolike sate, međutim da to nije ništa neobično za ovaj period godine.

“Od tri sata iza ponoći smo ovde. Šest sati ukupno nam je trebalo da uđemo u Srbiju. Puno je ljudi ovde, normalno da ima gužve.” – rekao je on.

Za razliku od prethodnih dana, teretna vozila ovoga jutra nisu vidjena u kilometarskim kolonama, već se zadnje vozilo moglo uočiti na oko pet stotina metara udaljeno od izlaznog terminala na graničnom prelazu Horgoš 1. Višesatna čekanja i zadržavanja na ovom graničnom prelazu se očekuju tokom celog današnjeg dana.